sobota, 1 listopada 2014

Puff pastry Salmon

Hej , hej !

Dziś zamierzam pochwalić się Wam moim nowo-kulinarnym dokonaniem :) Pierwszy raz samodzielnie przygotowałam ciasto francuskie :) Yeah ! Zazwyczaj wybierałam już gotowe. Okazało się bardzo łatwe do przyrządzenia. Cały myk polega na wałkowaniu, składaniu i odpowiednim schłodzeniu ciasta. Przepis na dzisiejszą rybkę zaczerpnęłam z programu kulinarnego z tym, że troszkę go przerobiłam po swojemu. Filet z łososia przełożony jest pieczarkami oraz zapieczony w cieście francuskim . Bardzo fajna propozycja dla rybki . Na pewno jeszcze upichcę coś takiego :) 

Pozdrawiam !








2 komentarze:

  1. Wieeeeelki szacun. Ja robiłam ciasto francuskie RAZ i spieprzyłam totalnie, do tego wydawało mi się to mega skomplikowane.

    Zrobisz mi croissanty jak przyjadę? Plis plis plis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Postaram się, wykombinujemy coś razem :)

    OdpowiedzUsuń